Άκης Πετρετζίκης: Μεσογειακά αβγά Benedict

Η συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις!

Υλικά:

Για τα ψωμάκια

360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. γάλα, 3,5%

50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο

200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα

Για την ντοματοσαλάτα

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

πιπέρι

Για την hollandaise αβοκάντο

1 αβοκάντο

60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

αλάτι

πιπέρι

Για τα αβγά ποσέ

6 αβγά, μεσαία

2 κ.γ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού

ελαιόλαδο

πιπέρι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης