Άκης Πετρετζίκης: Μεσογειακά αβγά Benedict
Η συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις!
Υλικά:
Για τα ψωμάκια
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. γάλα, 3,5%
50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο
200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα
Για την ντοματοσαλάτα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
Για την hollandaise αβοκάντο
1 αβοκάντο
60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για τα αβγά ποσέ
6 αβγά, μεσαία
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com