Συνταγή για ζυμαρικά με σπαράγγια, λεμόνι και σκόρδο (δεν έχεις φάει καλύτερη pasta!)

Η αγαπημένη μακαρονάδα μικρών και μεγάλων.

Η διασκέδαση στο τέλος του καλοκαιριού γίνεται εύκολη με αυτή την υπέροχη συνταγή ζυμαρικών με σπαράγγια, λεμόνι και σκόρδο. Πρόκειται για ένα πιάτο που είναι γρήγορο και συγχρόνως πεντανόστιμο, επομένως αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά και για τα παιδιά, που πραγματικά θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Είναι χορτοφαγικό πιάτο, αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε άλλα στιλ διατροφής—για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζυμαρικά και τριμμένη φρυγανιά χωρίς γλουτένη ή να το κάνεις vegan χρησιμοποιώντας διατροφική μαγιά αντί για παρμεζάνα.

Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε muffins με blueberry και μας έδωσε τη συνταγή

Βρες παρακάτω βήμα προς βήμα τη συνταγή.

Υλικά:

  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 1/2 πακέτο φιογκάκια
  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες/τριμμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° C.
2. Πλένεις τα σπαράγγια και κόβεις τις χοντρές άκρες.
3. Βάζεις τα σπαράγγια σε ένα ταψί. Περιχύνεις με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις. Προσθέτεις το ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατεύεις με τα χέρια σου.
4. Κόβεις το λεμόνι σε 4 κομμάτι και το βάζεις στο ταψί.
5. Ψήνεις για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (τσέκαρε τρυπώντας με ένα πιρούνι).
6. Μόλις μπουν τα σπαράγγια στον φούρνο, βράζεις αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά.
7. Βράζεις τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
8. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μικρό μπολ, ρίχνεις μαζί 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ρίγανη, τριμμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο και μπούκοβο
9. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα στραγγίζεις.
10. Ρίχνεις το μείγμα που έχεις ετοιμάσει στα ζυμαρικά και ανακατεύεις.
11. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
12. Βγάζεις τα σπαράγγια από τον φούρνο και τα κόβεις σε κομμάτια. Τα προσθέτεις στα ζυμαρικά.
13. Περιχύνεις από πάνω το μείγμα φρυγανιάς και παρμεζάνας.
14. Προσθέτεις τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και ανακατεύεις.
15. Καλή απόλαυση!

Πηγή φωτογραφιών: @sammyhyatt

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης