Άκης Πετρετζίκης: Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

Αν σου αρέσει ο σολομός, είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά:

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

120 ml σάκε

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 ml σάλτσα σόγιας

5 σκ. σκόρδο

60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια

5 κλ. θυμάρι, φρέσκο

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4

500 γρ. νερό

Για το ρύζι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 φύλλο δάφνης

Για τον σολομό

4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα

αλάτι

πιπέρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

2 αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες

400 γρ. μπρόκολο, βρασμένο

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες

φύλλα κόλιανδρου

σουσάμι, μαύρο

Για το σερβίρισμα

1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης