Λαχταριστή σούπα με κομματάκια τορτίγιας
Η παραδοσιακή δική μας κοτόσουπα μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστική αν δοκιμάσετε τη μεξικάνικη παραλλαγή της που είναι η σούπα με κομματάκια τορτίγιας.
Υλικά
Δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη
1 κούπας ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
3 καρότα κομμένα σε κύβους
1 κουτάλι της σούπας κύμινο
2 κουταλιές του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κόλιαντρου
1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό lime
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1 1/2 κούπα ψημένο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
1 1/2 κούπα κύβους ντομάτας
1000ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο
1 κούπα σπασμένα chips τορτίγιας
Εκτέλεση
1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές χαλαπένιο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και το καρότο και σοτάρετε για μερικά λεπτά.
4. Προσθέστε το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και τη σκόνη κόλιαντρου και αφήστε τες στη φωτιά για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Προσθέστε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους, το ζωμό κοτόπουλου, το καλαμπόκι και τα κομμάτια στήθους κοτόπουλου.
6. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
7. Μόλις βράσουν χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το στη φωτιά για μισή ώρα
8. Πριν σερβίρετε ρίξτε το κόλιαντρο και τα chips στο κάθε πιάτο.