Άκης Πετρετζίκης: Ανοιχτή πρασόπιτα με φέτα και τραχανά
Εύκολη και γευστική.
Υλικά: Για το φύλλο
300 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
10 γρ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Για τη γέμιση
750 γρ. πράσα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. τραχανά γλυκό
100 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά, μέτρια
300 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
120 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com