Άκης Πετρετζίκης: Cheesecake με κολοκύθα
Η πιο ιδιαίτερη εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού.
Υλικά: Για τη βάση
80 γρ. μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. καρύδια
50 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
750 γρ. τυρί κρέμα
90 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
3 αυγά, μέτρια
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
1 κ.σ. κονιάκ
κανέλα, για το σερβίρισμα
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com