Άκης Πετρετζίκης: Sushi rolls με καβούρι
Το σπιτικό sushi στα καλύτερά του.
Υλικά: Για το ρύζι για σούσι
230 γρ. ρύζι αρμπόριο
420 γρ. νερό
2 κ.σ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. mirin
Για την καβουροσαλάτα
300 γρ. καβουρόψιχα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. sriracha
1 κ.σ. τζίντζερ, λεπτοτριμμένο
πιπέρι
αλάτι
Για τη σύνθεση
3 φύκια, nori για σούσι
Για το σερβίρισμα
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα κόλιανδρου
1 κ.γ. σουσάμι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com