Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με πράσινο κάρι
Εύκολο και χορταστικό.
Υλικά: Για το κους κους
250 γρ. νερό
1 κύβο κότας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κους κους
Για την πάστα κάρι
150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
10 γρ. φύλλα βασιλικού
30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
20 γρ. τζίντζερ, λεπτοτριμμένο
150 γρ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά τσίλι
Για το κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο
250 γρ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα
100 γρ. πάστα κάρι
Για το σερβίρισμα
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα κόλιανδρου
1 κ.γ. σουσάμι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com