Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με κρέμα λάιμ και raspberries
Η πιο απολαυστική τάρτα.
Υλικά: Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης και το πασπάλισμα της φόρμας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, κρύο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.σ. νερό, κρύο
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για την κρέμα λάιμ και raspberries
3 αυγά, μεσαία
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. χυμό λάιμ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. βούτυρο, κρύο
ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
Για τη μαρέγκα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ασπράδια, από μεσαία αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
100 γρ. σμέουρα (raspberries)
φύλλα δυόσμου
1 κ.σ. καρύδα, σε flakes
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com