Άκης Πετρετζίκης: Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

H πιο υγιεινή πρόταση.

Υλικά: Για τη σάλτσα τεριγιάκι
120 ml σάκε
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml σάλτσα σόγιας
5 σκ. σκόρδο
60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
500 γρ. νερό
Για το ρύζι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Για τον σολομό
4 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
2 αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
400 γρ. μπρόκολο, βρασμένο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα κόλιανδρου
σουσάμι, μαύρο
Για το σερβίρισμα
1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης