Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα μπακλαβά
Το πιο ιδιαίτερο γλυκό.
Υλικά: Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι
100 γρ. νερό
120 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. φουντούκια
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά, μέτρια
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com