Άκης Πετρετζίκης: Chicken burger
Απλά λαχταριστό.
Υλικά: Για το κοτόπουλο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
2 κ.σ. ρίγανη, ξηρή
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ξινόγαλο
1 αυγό, μεσαίο
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σος
10 γρ. σχοινόπρασο
40 γρ. αγγουράκι τουρσί
100 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. κέτσαπ
1 κ.γ. σάλτσα worcestershire
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
4 ψωμάκια για burger
1 κ.σ. βούτυρο
1 ντομάτα, κομμένη σε 8 φέτες
4 φύλλα iceberg
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com