Δοκιμάστε τις εύκολες χοιρινές μπριζόλες με σος μαρμελάδα raspberry
Είναι εύκολες, είναι γρήγορες, είναι γκουρμέ, οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην δοκιμάσετε να κάνετε και εσείς αυτή τη συνταγή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε.
Υλικά
2 κουταλιές του γλυκού πιπεριές τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες
1/4 της κούπας ζωμό μοσχαριού
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα raspberry
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλάτι, το θυμάρι και τις πιπεριές τσίλι.
2. Αλείψτε το μείγμα μπαχαρικών που μόλις φτιάξατε στις χοιρινές μπριζόλες.
3. Φροντίστε να αλείψετε κάθε σημείο της μπριζόλας.
4. Βάλτε μία γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το λάδι.
5. Μόλις το λάδι κάψει, βάλτε την κάθε μπριζόλα για σοταριστεί για τρία λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Αν θέλετε να είναι πιο ψημένο το χοιρινό μπορείτε να το αφήσετε και παραπάνω.
6. Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε τες από τι τηγάνι και ρίξτε μέσα το ζωμό του μοσχαριού.
7. Αφήστε για 30 δευτερόλεπτα και δυναμώστε λίγο τη φωτιά.
8. Ρίξτε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε.
9. Αφήστε να δέσει ο σος για ένα λεπτό και ανακατέψτε συνέχεια.
10. Περιχύστε το μείγμα από το τηγάνι πάνω από τις μπριζόλες σας.