Έτσι θα φτιάξεις τα μελομακάρονα με αλεύρι και σιμιγδάλι ολικής άλεσης χωρίς μέλι!

Πατούλια Κατερίνα

Με αυτή τη συνταγή της ειδικού με σιρόπι σφενδάμου, μειώνουμε τα ολικά σάκχαρα χωρίς να χάνουμε σε γεύση.

Γίνεται να φτιάξεις μελομακάρονα δίχως μέλι; Ω ναι, φυσικά και γίνεται με τη συνταγή της διαιτολόγους Δήμητρας Γλυνού.

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο

100ml ηλιέλαιο

χυμός απο ένα πορτοκάλι

ξίσμα απο 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. γαρλυφαλλο

1 κσ κανέλα

80ml maple syrup

100 γρ. δαμάσκηνα ξερά

1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 μαγειρική σόδα

150 γρ. σιμιγδάλι ολικής αλέσεως

150 γρ. αλέυρι ολικής αλέσεως

Σιρόπι

300 γρ. maple syrup

200ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το maple syrup, τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα και το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλευρι και ανακατευουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη. πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά τα ρίχνουμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα.


Σιρόπι
Ρίχνουμε τα υλικά μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρνουν μια βράσει. κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι.

Υλικά για 40 τεμάχια

CALORIES:105 Kcal
CARBS:16 g
PRO:1.4 g
FAT:4 g

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης