Άκης Πετρετζίκης: Παστίτσιο με κιμά μανιταριών
Ελαφρύ και απολαυστικό.
Υλικά: Για τον κιμά μανιταριών
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. μανιτάρια champignon
50 γρ. κρασί λευκό, ξηρό
400 γρ. νερό
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα μπαχάρι
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
80 γρ. μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
900 γρ. ρόφημα καρύδας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη σύνθεση
350 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα, vegan
πιπέρι
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com