Άκης Πετρετζίκης: Saltimbocca alla romana με ψητό κουνουπίδι
Η συνταγή που θα σε κάνει να αγαπήσεις το ψαρονέφρι.
Υλικά: Για το ψητό κουνουπίδι
1 κουνουπίδι
1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το saltimbocca alla romana
400 γρ. ψαρονέφρι
200 γρ. προσούτο, σε φέτες
πιπέρι
1 ματσάκι φασκόμηλο, (μόνο τα φύλλα)
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. βούτυρο
400 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό
Για το σερβίρισμα
φύλλα φασκόμηλου
φέτες λεμόνι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com