Άκης Πετρετζίκης: Οσομπούκο με πουρέ σελινόριζας
Αν σου αρέσει το μοσχάρι αξίζει να το δοκιμάσεις.
Υλικά: Για τον πουρέ σελινόριζας
1 σελινόριζα, μεγάλη
300 γρ. γάλα, 3,5%
300 γρ. νερό
αλάτι
5 κλ. θυμάρι
100 γρ. βούτυρο, κρύο
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το οσομπούκο
1.5 κιλό οσομπούκο, κομμένο σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
50 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. κρασί κόκκινο
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
50 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
800 γρ. νερό
1 κύβο κότας
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com