Άκης Πετρετζίκης: Kouglof με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι
Το πιο απολαυστικό κέικ.
Υλικά: Για το σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το kouglof
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε κύβους
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
20 γρ. ρούμι
250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 αυγό, μεσαίο
50 γρ. κρόκους
50 γρ. γάλα, 3,5%
25 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. ζάχαρη καστανή
15 γρ. μαγιά φρέσκια, ή 8 γρ. μαγιά ξηρή
85 γρ. βούτυρο, κρύο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
5 γρ. αλάτι
50 γρ. αμύγδαλα, για τη φόρμα
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
20 γρ. ζάχαρη άχνη
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com