Άκης Πετρετζίκης: Μακαρόν μελομακάρονο
To πιο γιορτινό γλύκισμα.
Υλικά: Για την πάστα αμυγδάλου
170 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. αμύγδαλα, σε πούδρα
2 ασπράδια, από μέτρια αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
Για το σιρόπι της μαρέγκας
75 γρ. νερό
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη μαρέγκα
2 ασπράδια, από μέτρια αυγά
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
Για την γκανάς
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. κουβερτούρα λευκή
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com