Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον
Η πιο γευστική πρόταση.
Υλικά: Για τη βάση
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
230 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μέτριο
20 γρ. νερό
1 κρόκο, από μέτριο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
700 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
250 γρ. μπέικον, κομμάτι
2 κ.σ. φασκόμηλο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
50 γρ. γραβιέρα
2 αυγά, μέτρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
φύλλα φασκόμηλου
ελαιόλαδο
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com