Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με ντοματίνια και σπανάκι
Το πιο νόστιμο ορεκτικό.
Yλικά: Για τη βάση
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης και το πασπάλισμα της φόρμας
230 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
40 γρ. νερό
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σπανάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
250 γρ. σπανάκι baby
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά, μεσαία
60 γρ. γάλα, 3,5%
150 γρ. φέτα
500 γρ. τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
250 γρ. ντοματίνια
20 γρ. σπανάκι baby
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com