Άκης Πετρετζίκης: Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι
Η γεύση του θα σε ενθουσιάσει.
Υλικά: Για τη γαλοπούλα
900 γρ. γαλοπούλα, (2 φιλέτα)
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. σπανάκι baby
50 γρ. λιαστές ντομάτες
150 γρ. Μετσοβόνε, κομμένο σε κύβους
Για το άγριο ρύζι
200 γρ. άγριο ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κύβο κότας
500 νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα Μετσοβόνε
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
80 κρασί λευκό
50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com