Άκης Πετρετζίκης: Cottage pie με γαλοπούλα
Η πιο γευστική τάρτα.
Yλικά: Για τον πουρέ
1.200 γρ. πατάτες, μέτριες (4 τμχ)
40 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
330 γρ. μπίρα
100 γρ. αρακά, κτψ.
500 γρ. γαλοπούλα, ψημένη, ξεψαχνισμένη
2 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com