Άκης Πετρετζίκης: Ψητή σπαλομπριζόλα με πατάτες baby και σάλτσα μανιταριών
Ένα πλήρες γεύμα που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου.
Υλικά: Για τη σπαλομπριζόλα
4 κιλά σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, με κόκαλο
5 κλ. δεντρολίβανο
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες baby
100 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
3 κλ. δεντρολίβανο
3 κλ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
Για τη σάλτσα μανιταριών
1/2 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κύβο κότας
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ., γεμάτη
200 γρ. μαυροδάφνη
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. λάδι τρούφας, λευκής
Για το σερβίρισμα
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com