Υγρός σοκολατένιος πειρασμός
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ατομικά κεκάκια με καρδιά από ρευστή σοκολάτα και βυθιστείτε σε μια σοκολατένια απόλαυση. Μάλιστα ανάλογα με το ψήσιμο μπορείτε να καθορίσετε πόσο υγρά θα είναι τα κεκάκια στο κέντρο τους.
Υλικά
170 γραμμάρια σοκολάτα καλής ποιότητας 70% περιεκτικότητας σε κακάο
170 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
Βούτυρο για επάλειψη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί και όταν λιώσει καλά, αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και αυτό.
3. Σε ένα άλλο μπολ κτύπησε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.
4. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με τα μείγμα ζάχαρης-αυγών και στη συνέχεια προσθέστε και το αλεύρι.
5. Βουτυρώστε 4 ατομικά φορμάκια και ρίξτε το μείγμα σοκολάτας.
6. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή περισσότερο.
7. Αναποδογυρίστε πάνω σε πιατάκια και σερβίρετε ζεστά.