Μια ομελέτα ικανή για κυρίως γεύμα
Γιατί και οι ομελέτες έχουν ψυχή (και απίθανη νοστιμιά)
Επειδή δεν έχετε πολύ χρόνο, ούτε ταλέντο στη μαγειρική, και ξέρετε να κάνετε μόνο αυγά, δεν χρειάζεται να ντρέπεστε για αυτό. Η ομελέτα, με λίγη φαντασία, μπορεί να γίνει από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά γεύματα.
Υλικά
4 αβγά
1/4 κούπας γάλα
1/8 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1/2 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο και αφήστε το κάψει.
3. Μόλις κάψει ρίξτε το μείγμα από το μπολ στο τηγάνι.
4. Τηγανίστε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν συμπαγές μείγμα τα αυγά.
5. Τότε ρίξτε τα λαχανικά και το τυρί από πάνω.
6. Διπλώστε την ομελέτα και αφήστε στο τηγάνι για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε ζεστή και, ιδανικά, με ένα ποτήρι λευκό κρασί.