Σοκολατένια πανακότα για τεμπέλες

Σοκολατένια πανακότα για τεμπέλες

Μπορεί να θεωρείται ένα πιο «εκλεπτυσμένο», ας πούμε, γλυκό, άρα και πιο μπελαλίδικο, η αλήθεια όμως είναι πως η πανακότα δεν θέλει τόσο κόπο όσο νομίζετε. Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται εύκολα και από την τελευταία τεμπέλα, έχει το twist της σοκολάτας που την κάνει ξεχωριστή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη λατρέψετε.

Υλικά
175γρ. κουβερτούρα
600ml κρέμα γάλακτος
¼ κούπας γάλα εβαπορέ
¼ κούπας νερό
2 βανίλιες άρωμα
½ κούπα ζάχαρη
10γρ. ζελατίνα σκόνη
1-2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση
1.Βάζετε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζελατίνα και το κονιάκ. Τα ζεσταίνετε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
2.Διαλύετε τη ζελατίνα σε 6 κουταλιές νερό, αφήνετε μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά τη ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι. Όταν είναι έτοιμη τη προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά.
3.Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη και στο τέλος ρίχνετε το ποτό.
4.Αδειάζετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και αφού κρυώσει λίγο, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, περίπου για 4-5 ώρες.
5.Ξεφορμάρετε βουτώντας τον πάτο της φόρμας σε καυτό νερό για λίγο, ώστε να αποκολληθεί εύκολα η πανακότα.
6.Μπορείτε να γαρνίρετε με διάφορες σάλτσες φρούτων, γλυκό του κουταλιού ή ακόμα και με σάλτσα άσπρης σοκολάτας την οποία θα έχετε λιώσει με λίγη κρέμα γάλακτος.