Το εναλλακτικό cheesecake για υγιεινές απολαύσεις
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, τα παγωμένα γλυκάκια «του ψυγείου», όπως τα λέμε, παραμένουν μια ακαταμάχητη απόλαυση. Ειδικά, δε, αν είναι υγιεινά και φτιαγμένα από τα χεράκια μας. Πάρτε γιαούρτι, μπισκότα και μαρμελάδα και φτιάξτε το πιο γρήγορο και δροσιστικό γλυκό, κάτι σαν cheesecake στο πιο υγιεινό.
Υλικά
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
500γρ. κρέμα γάλακτος
¾ κούπας ζάχαρη
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
μαρμελάδα (ότι γεύση θέλετε)
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το γιαούρτι, τη κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα.
2.Αλέστε τα μπισκότα στο multi ή στον κόπανο.
3.Πάρτε μικρά μπολάκια και βάλτε στο καθένα 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
4.Πάνω από τα μπισκότα ρίξτε μερικές κουταλιές από τη κρέμα.
5.Επαναλάβετε το ίδιο άλλη μια φορά και τελειώστε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
6.Βάλτε τα μπολάκια στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες και σερβίρετε.