Η παέγια με θαλασσινά που θα βάλει γεύση στο καλοκαίρι σου
Δες βήμα-βήμα πώς θα προετοιμάσεις τη συνταγή.
Παέγια. Μία λέξη, μία συνταγή που σε ταξιδεύει νοητά στην Ισπανία και φέρνει μία καλοκαιρινή «αύρα» στη στιγμή σου. Μήπως, λοιπόν, σήμερα να δοκίμαζες να απολαύσεις μία λαχταριστή παέγια;
Όχι, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κάνεις την κράτησή σου σε ένα έθνικ εστιατόριο για να τη γευτείς. Διότι σου έχουμε μία λαχταριστή συνταγή για παέγια, που θα φέρει τον «αέρα» της Ισπανίας στο σπίτι σου και την οποία υπογράφει ο αγαπημένος σου σεφ Νικόλας Σακελλαρίου.
Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, για να δεις τα υλικά και τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να ετοιμάσεις την πιο λαχταριστή παέγια με θαλασσινά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την πιο απολαυστική παέγια
- 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
- 5 γρ. κρόκο Κοζάνης
- 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 150 γρ. αρακά
- 150 γρ. καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 5-6 φέτες μπέικον
- 500 γρ. μύδια
- 6-8 γαρίδες
- Ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
- 1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
Δες βήμα-βήμα πώς θα προετοιμάσεις τη συνταγή
Σε μία κανάτα με 500 ml. ζεστό νερό, διαλύεις τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, μαζί με τον κρόκο Κοζάνης. Ο συγκεκριμένος ζωμός έχει πλούσια γεύση κότας, είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού και αποτελεί έναν αρμονικό και γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μία μικρή συσκευασία. Και φυσικά, διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα -οπότε θα σου λύσει τα χέρια.
Ξεφλουδίζεις τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσεις το κεφάλι, κρατάς τη σάρκα τους και καθαρίζεις το εντεράκι τους με ένα πιρούνι ή με μία οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ρύζι και ψήνεις για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτεις τον αρακά, τα καλαμαράκια, σοτάρεις για 3 περίπου λεπτά, ρίχνεις την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνεις με το κρασί. Αμέσως μετά, ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τον ζωμό, σταδιακά.
Σιγοβράζεις για λίγα ακόμη λεπτά και προσθέτεις τις φέτες μπέικον, τα μύδια, τις γαρίδες που θέλουν λίγο χρόνο και ανακατεύεις καλά, μέχρι να «ενσωματωθούν» πλήρως στο ρύζι. Αν το ρύζι μοιάζει πολύ στεγνό, πριν ολοκληρώσεις το μαγείρεμα, προσθέτεις λίγο ζωμό ακόμη. Δεν θέλεις να αποκτήσει το ρύζι κρεμώδη υφή.
Σκεπάζεις το φαγητό με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και το βγάζεις από τη φωτιά. Το αφήνεις να κρυώσει για λίγο και σερβίρεις. Για γαρνιτούρα βάζεις μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.
Απόψε, λοιπόν, δοκίμασε να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να απολαύσεις με την παρέα ένα ξεχωριστό, καλοκαιρινό food occasion, με άρωμα και γεύση Ισπανίας. Και η συνταγή για παέγια με θαλασσινά από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, είναι ό,τι χρειάζεσαι!