Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Ετοίμασε burittos με τυρί κρέμα και κιμά για το lunch box σου

Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Ετοίμασε burittos με τυρί κρέμα και κιμά για το lunch box σου

Το πιο ανάλαφρο και νόστιμο καλοκαιρινό σνακ, ένα burrito που θα ετοιμάζεις εύκολα, κάθε φορά που θα έχεις το inspiration!

 

«Τι να μαγειρέψω αύριο;». Μία ερώτηση που σε προβληματίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση, ειδικότερα το καλοκαίρι, που θέλεις να κάνεις και τις βόλτες σου μετά το γραφείο και δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου για μαγειρέματα.

Αν δεν ξέρεις, λοιπόν, τι να βάλεις αύριο στο lunch box σου που να είναι νόστιμο, εύκολο και χορταστικό, σου έχουμε μία συνταγή για burittos με τυρί κρέμα και κιμά από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, που θα γίνει η αγαπημένη σου αυτό το καλοκαίρι -και όχι μόνο.

Ετοιμάσου, λοιπόν, για μία σύντομη βόλτα στο σούπερ μάρκετ και προμηθεύσου με τα απαραίτητα υλικά, για να την ετοιμάσεις εύκολα και να αναβαθμίσεις το lunch box του γραφείου!

Τι πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου; Τα υλικά που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις burittos με τυρί κρέμα και κιμά βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί.

  • 4 τορτίγιες
  • 1 ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό
  • 1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 πιπέρια πράσινη κέρατο, σε ροδέλες
  • 150 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα
  • 1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. μαρούλι Kale
  • ½ φλιτζ. σέσκουλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Θα ξεκινήσεις την προετοιμασία της συνταγής, σοτάροντας σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με τις πιπεριές. Στη συνέχεια, θα ρίξεις τον κιμά, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και θα μαγειρέψεις μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς. Και μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις, όσο νερό χρειαστεί.

Να θυμάσαι ακόμη πως ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό προσφέρει πλούσια γεύση χάρη στα λαχανικά που περιέχει, ταιριάζει τέλεια στις σάλτσες, τις σούπες, τον κιμά και όλα τα φαγητά με κρέας και είναι ένας υψηλής ποιότητας ζωμός, εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού.

Στη συνέχεια, θα προσθέσεις τα φασόλια, την ντομάτα και το καλαμπόκι και θα σβήσεις με τον χυμό λαιμ. Σε αυτό το σημείο θα «δουλέψεις» λίγο με το σύρμα το τυρί κρέμα με λίγο αλάτι, για να μαλακώσει. Έπειτα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα ζεστάνεις τις τορτίγιες.

Όταν τελειώσεις με το ζέσταμα, θα ανοίξεις μία τορτίγια και θα βάλεις από πάνω δύο καλές κουταλιές κρέμα τυριού και λίγο από το μείγμα του κιμά. Αμέσως μετά, θα προσθέσεις τα φυλλώδη λαχανικά.

Στο τέλος, το μόνο που θα μένει να κάνεις, θα είναι να τυλίξεις την τορτίγια, να τη βάλεις στο lunch box σου και να απολαύσεις το πιο ανάλαφρο και νόστιμο καλοκαιρινό σνακ, ένα burrito που θα ετοιμάζεις εύκολα, κάθε φορά που θα έχεις το inspiration!