Tέλεια onion rings στο φούρνο

Τα αγαπημένα σας onion rings μπορείτε να φάτε χωρίς να τηγανίσετε και με τη μυστική συνταγή που σας δίνουμε μπορούν να γίνουν πολύ πιο νόστιμα, τραγανά και υγιεινά από κάθε συνταγή τηγανητού φαγητού.

Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τι χρήσεις
1 μεγάλο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1/4 κουτάλια πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιά πιπερι
30 κράκερς αλατιού
4 κούπες πατάτακια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
2. Απλώστε το 1/4 του αλευριού στον πάτο ενός λεπτού ταψιού.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αβγό και το γάλα.
4. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, το πιπέρι, το καγιέν και το αλάτι.
5. Σε ένα μίξερ θρυμματίστε τα κράκερ και τα πατατάκια και βάλτε το μισό μείγμα από αυτά σε ένα άλλο λεπτό ταψί.
6. Μετά παίρνετε τα κρεμμύδια κάθε ροδέλα και τα βουτάτε πρώτα στο ταψί με το αλεύρι, μετά στο μείγμα με το αβγό και τέλος στο ταψί με τα μείγμα από τα πατατάκια.
7. Αφού κάνετε για όλα τα κρεμμύδια αυτή τη διαδικασία τα βάζετε σε ένα πιάτο.
8. Ρίξτε 3 κουταλιές λάδι σε καθένα από τα δύο ταψιά και βάλτε τα στο φούρνο για 8 λεπτά μέχρι να κάψουν.
9. Βάλτε τα κρεμμύδια πάνω στα ταψιά και ψήστε τα για 15 μέχρι να πάρουν μια όμορφη χρυσή απόχρωση.
10. Το μυστικό είναι καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος να γυρίζετε τα κρεμμύδια και τους ανταλλάσσετε θέση στα ταψιά.
11. Μόλις είναι έτοιμα βάλτε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τα λάδια.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης