Άκης Πετρετζίκης: Ριγκατόνι μπολονέζ
Η πιο εύκολη πρόταση.
Υλικά: Για τον κιμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
350 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
2 στικ σέλερι
40 γρ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο κότας
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τα ζυμαρικά
500 γρ. ριγκατόνι
3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com