Πιτάκια αφράτα, υγιεινά και πανεύκολα σε στυλ χωριάτικης!
QUEEN.GR
Ιδανικά και για χορτοφάγους!
Πεντανόστιμες μικρές πίτες (τις λέμε και γαλέτες) που θέλουν ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτούν και είναι το ιδανικό σνακ για ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα, κάθε ώρα της ημέρας.
Υλικά
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας (ή 12 σφολιατίνια)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές του γλυκού κάππαρη
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
Εκτέλεση
1. Απλώστε τα φύλλα σφολιάτας και κόψτε 6 κύκλους από το καθένα. Τοποθετήστε τους σε λαμαρίνα και με ένα πιρούνι τρυπήστε τους καλά. Απλώστε πάνω τους μια λαδόκολλα και καλύψτε τους από πάνω με άλλη μια λαμαρίνα για να μη φουσκώσουν.
2. Ψήστε τα πιττάκια καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
3. Βάλτε στο μπλέντερ τις ελιές, τη κάππαρη, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε τα.
4. Πάνω σε κάθε πιττάκι βάλτε μια στρογγυλή φέτα ντομάτας. Απλώστε πάνω της λίγο από το πατέ ελιάς και λίγη φέτα και τα πιττάκια σας είναι έτοιμα.