Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί
Αξίζει να την δοκιμάσεις.
Υλικά: Για τη βάση
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
230 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
40 γρ. νερό
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
375 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
2 κολοκυθάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
Για το σερβίρισμα
1 κολοκυθάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com