Άκης Πετρετζίκης: Κέικ τριπλής σοκολάτας
Μια σοκολατένια απόλαυση.
Υλικά: 1 κ.σ. βούτυρο, για τη φόρμα
40 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
150 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. νερό, καυτό
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Δες τη εκτέλεση της συνταγής στο akisperetzikis.com