Η must προσθήκη που θα απογειώσει τη γαριδομακαρονάδα σου
Ήρθε η ώρα να μάθεις πώς να ετοιμάζεις με τα χεράκια σου την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα!
Αν η cheat day της εβδομάδας σου, σε βρίσκει συνήθως σε κάποιο από τα πιο δημοφιλή ιταλικά στέκια της πόλης, σε μία παραδοσιακή trattoria ή σε μία σπιτική, ιταλική βραδιά, δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχθείςότι είσαι μία «ορκισμένη» φαν της συγκεκριμένης κουζίνας.
Άλλωστε, η ιταλική κουζίνα έχει φανατικό κοινό και συνήθως, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα φαγητά που «πρωταγωνιστούν» σε κάθε τραπέζι. Ένα από αυτά είναι -φυσικά- και η γαριδομακαρονάδα, ένα signatureπιάτο που ξεκίνησε από τους μαέστρους του είδους, δηλαδή τους Ιταλούς, ενώ έχει περάσει και στη δική μας κουζίνα.
Και επειδή δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκεσαι συχνά στην Ιταλία, έτσι ώστε να απολαμβάνεις τις μοναδικές, αυθεντικές συνταγές της κουζίνας της, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς να ετοιμάζεις με τα χεράκια σου την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα!
Πώς θα φτιάξεις βήμα-βήμα την πιο λαχταριστή γαριδομακαρονάδα
Σίγουρα πρόκειται για ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί σε κάθε περίσταση και όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν. Ναι, η γαριδομακαρονάδα είναι ένα σύνηθες γεύμα για κάθε ξεχωριστή ημέρα της ζωής σου. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι ποια είναι εκείνη η mustπροσθήκη που θα το απογειώσει. Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, για να δεις ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου για να ετοιμάσεις μόνη σου μία λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, αλλά και ποιο είναι το «Νο1» γευστικό μυστικό για έξτρα γεύση!
• 1 κιλό γαρίδες• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών• 500 γρ. spaghetti • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες• 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες• 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους• 400 γρ. ντομάτα κονκασε• 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο• ½ κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο• ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη• 1 φύλλο δάφνης• 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί• 250 ml ελαιόλαδο• Αλάτι• Πιπέρι
Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία, σε συμβουλεύω να στρώσεις το καρό τραπεζομάντηλό σου στο τραπέζι και να βάλεις μία playlist με ιταλική μουσική να παίζει χαμηλόφωνα. Άλλωστε, η μαγειρική θέλει καλοπέραση. Στη συνέχεια, καθάρισε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και το κέλυφός τους και κατόπιν, χάραξε με έναλεπτό μαχαιράκι κατά μήκος της ράχης, αφαιρώντας προσεκτικά τα λεπτά μαύρα υπολείμματα.
Έπειτα, βάλε τις γαρίδες να βράσουν σε μπόλικο νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζει. Στο νερό θα προσθέσεις και το συστατικό, το οποίο θα κάνει τη διαφορά, δηλαδή τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα, αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου και είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού.
Στο σημείο αυτό, προσθέτεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρωδικά και το κρασί και αφήνεις το μείγμα σου να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα, βγάζεις τις γαρίδες και τα λαχανικά με μία τρυπητή κουτάλα και τα κρατάς ξεχωριστά.
Σε ένα καθαρό σκεύος, βάζεις τρία φλιτζάνια από τονυψηλής ποιότητας Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικώνστον οποίο έβρασαν οι γαρίδες και προσθέτεις τηνντομάτα κονκασέ και το ελαιόλαδο.
Μόλις το μείγμα πάρει βράση, ρίχνεις τα ζυμαρικά σουκαι τα βράζεις για 3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο. Τέλος, προσθέτεις στο σκεύος τις γαρίδες και τα λαχανικά και βράζεις για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ενώ αμέσως μετά, αποσύρειςαπό τη φωτιά και σερβίρεις το πιάτο.
Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας, γνωρίζεις ήδη πως υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ιταλία, που έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες και φυσικά, διαφορετικές συνταγές για την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα. Ωστόσο, όλες είναι φτιαγμένες, κάτω από τη φιλοσοφίατης κοινής γευστικής αντίληψης, που τώρα σου προσφέρει εύκολα και απλά, ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών.