Η εναλλακτική πασχαλινή συνταγή με αρνί που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σου
Το φετινό, πασχαλινό μενού θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε λαχταριστό, αρνίσιο ρολό γεμιστό και ειλικρινά, όπου και εάν σε βρει το Πάσχα, αυτή η πρωτότυπη και συνάμα κλασική συνταγή, θα ξεχωρίσει.
Μήπως, η φετινή Κυριακή του Πάσχα, αντί να σε βρει στο χωριό, όπως συνήθως, σε βρίσκει στην πόλη; Κανένα πρόβλημα, αφού ακόμη κι έτσι, δηλαδή χωρίς σουβλίσματα και τσικνίσματα, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις πασχαλινές γεύσεις που αγαπάς από μικρό παιδί, όπου και εάν βρίσκεσαι.
Ναι, μπορεί να μην έχεις τον χώρο ή τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις ένα γιορτινό μπάρμπεκιου, εκείνο που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να ανακαλύψεις και να δημιουργήσεις εσύ η ίδια για τους αγαπημένους σου, μία εναλλακτική πασχαλινή συνταγή με αρνί, η οποία θα κάνει level up στο πασχαλινό τραπέζι σου.
Μην το σκέφτεσαι άλλο, λοιπόν! Το φετινό, πασχαλινό μενού θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε λαχταριστό, αρνίσιο ρολό γεμιστό και ειλικρινά, όπου και εάν σε βρει το Πάσχα, αυτή η πρωτότυπη και συνάμα κλασική συνταγή, θα ξεχωρίσει.
Βήμα-βήμα το πιο νόστιμο πασχαλινό αρνίσιο ρολό γεμιστό
Αν θέλεις το φετινό, πασχαλινό τραπέζι να μείνει σε όλους αξέχαστο, να ξέρεις πως μία καλή προετοιμασία, είναι το πρώτο βήματα για να ξεκινήσεις. Ακριβώς για αυτό, μην παραλείψεις να προσθέσεις στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ τα υλικά που θα βρεις παρακάτω, καθώς είναι αυτά που χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το πιο λαχταριστό αρνίσιο γεμιστό ρολό.
• 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκκαλο)• 3 σκελίδες σκόρδo, λιωμένo• 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 200 γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)• Σπάγκο μαγειρικής• 5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο• 100 ml καυτό νερό• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό• 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στη μέση• 3 κ.σ. ψιλοκομμένη, φρέσκια ρίγανη• Αλάτι• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η διαδικασία της προετοιμασίας για το αρνίσιο ρολό γεμιστό, ξεκινάει ως εξής: Αρχικά, κόβεις το κρέας κατά μήκος και μέχρι τη μέση, ώστε να δημιουργήσεις τη «θήκη» για τη γέμιση και αμέσως μετά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις λίγο το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια, προσθέτεις σταδιακά το σπανάκι και ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί. Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και αποσύρεις το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Έπειτα, γεμίζεις τη «θήκη» με το μείγμα, πιέζεις το κρέας και το τυλίγεις σε ρολό. Δένεις καλά το ρολό με τον σπάγκο, στερεώνεις πάνω του τα κλωναράκια από το δενδρολίβανο και τοποθετείς το ρολό σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Σκεπάζεις το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Στο σημείο αυτό, βάζεις λίγη έξτρα «μαγεία» στη συνταγή σου, διαλύοντας στο νερό τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό, ο οποίος προσφέρει πλούσια γεύση σε κάθε πιάτο, χάρη στα λαχανικά όπως τα πράσα, τα καρότα και τα μυρωδικά που περιέχει, ενώ είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Έπειτα, με τον ζωμό θα περιχύσειςτο κρέας.
Η συνταγή έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της, αφού το μόνο που έμεινε, είναι να προσθέσεις τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και να περιχύσεις το περιεχόμενο του ταψιού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνεις το κρέας να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1,5 με 2 ώρες. Όταν βγάλεις το ταψί από τον φούρνο, θα πασπαλίσεις τις πατάτες και το ρολό με ρίγανη. Αφού κρυώσει λίγο το ρολό, μπορείς να το σερβίρεις, κόβοντάς το προσεκτικά σε φέτες.
Τι κι αν το φετινό Πάσχα σε βρει στην πόλη; H Κυριακή του Πάσχα επιβάλλει homemade συνταγές, φτιαγμένες από τα χεράκια σου. Και ένα είναι σίγουρο: Ο υψηλής ποιότητας Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Βοδινό και το αρνίσιο ρολό γεμιστό, θα φέρουν τα αρώματα και τις γεύσεις της εξοχής, στην κουζίνα σου!