Πώς θα φτιάξεις τα πιο μαλακά πασχαλινά κουλουράκια (+η ευκολότερη συνταγή)
Τα μυστικά της επιτυχίας για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους στο γιορτινό τραπέζι.
Λιγότερες από 10 ημέρες έμειναν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και η προετοιμασία για το γιορτινό τραπέζι έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα από τα καθιερωμένα και πιο δημοφιλή εδέσματα αυτής της περιόδου είναι τα πασχαλινά κουλουράκια.
Εμείς βρήκαμε τα απόλυτα μυστικά (+ την συνταγή) για να φτιάξεις φέτος τα πιο νόστιμα σπιτικά κουλουράκια που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.
Τα μυστικά της επιτυχίας
- Όλα τα υλικά για τα πασχαλινά κουλουράκια πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
- Για πιο μαλακά και αφράτα κουλουράκια ρίξε λιωμένη ζάχαρη στη ζύμη.
- Τα πασχαλινά κουλουράκια απαιτούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών, γι’ αυτό μην παραλείψεις να προσθέσεις στο μίγμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
- Αποθήκευσέ τα σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.
Τι να δοκιμάσεις
Για γεμιστά κουλουράκια δοκίμασε να προσθέσεις: Ελληνικό καφέ, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα μανταρινιού, βανίλια ή πάστα αμυγδάλου. Όσον αφορά τα toppings μπορείς να επιλέξεις σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.
Αν είσαι vegan ή θες μια εξίσου γευστική πρόταση χρησιμοποίησε φυτικό γάλα όπως γάλα βρώμης, αμυγδάλου ή καρύδας. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.
Η απόλυτη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική βιολογική ζάχαρη
2 πορτοκάλια ή λεμόνια
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Ούζο
1 αυγό και λίγο νερό
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες (περίπου 5-6 λεπτά).
Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια (+η απόλυτη συνταγή)
Προσθέτουμε τα αυγά (ένα-ένα) και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν και προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 διαφορετικές δόσεις.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο μπολ για 20 λεπτά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης (μέγεθος καρυδιού) για να σχηματίσουμε κουλουράκια σε σχήμα S ή O. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Καλή απόλαυση!
Στο video που ακολουθεί θα σου λυθεί κάθε απορία.
Πηγή κεντρικής: thelivingmanna