Αφράτη mousse λεμονιού

Αφράτη mousse λεμονιού

Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή mousse λεμονιού, ιδανική για να τη σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα με έντονες γεύσεις.

Υλικά
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια μπεζ απόχρωση και να γίνει κρεμώδες.
2. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο, το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και
ρίξτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και μετά αποσύρετε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και μετά ρίξτε τη και αυτή στο μείγμα.
4. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατέψτε τα και αυτά μετά με το μείγμα της mousse.
5. Με ένα κουτάλι βάλτε τη mousse σε επιμέρους μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
6. Σερβίρετε με γκοφρέτες στην κορυφή.