Κρέμα σοκολάτα από τα παιδικά μας χρόνια
Θυμάστε τη κρέμα σοκολάτας, συνήθως από τις κλασικές συσκευασίες Γιώτης, που μας έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί; Αυτή η συνταγή αποτελεί μια παρόμοια εκδοχή του αγαπημένου, και τόσο απλού, αυτού γλυκού, με τη διαφορά πως η συγκεκριμένη είναι από σπιτικά υλικά και μπορείτε να τη φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά με τα δικά σας χεράκια.
Υλικά
3 κούπες γάλα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
½ κούπα ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών καλά χτυπημένοι
50γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε τις 2 κούπες από το γάλα.
2.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους 2 κρόκους.
3.Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στο γάλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.
4.Στη ζεστή κρέμα προσθέτετε τα 50γρ. της κουβερτούρας και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
5.Πασπαλίζετε με τρούφα, καβουρδισμένο αμύγδαλο ή σαντιγί, τη μοιράζετε σε μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Tip: Επίσης, αντί για σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού και να φτιάξετε μια υπέροχη κρέμα βανίλιας με άρωμα λεμόνι και να τη σερβίρετε με κανέλα, τρούφα, κακάο ή ακόμα και ροδόνερο.