Άκης Πετρετζίκης: Στριφτάρια με σπανάκι
Απλά απολαυστικά.
Yλικά: Για τη ζύμη
350 γρ. σκληρό αλεύρι
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
7 γρ. αλάτι
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
160 γρ. νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
αλάτι
2 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. φέτα
40 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κορν φλάουρ
νερό
400 γρ. ηλιέλαιο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com