Ταλιατέλες με γαρίδες (ο υγιεινός τρόπος)
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια υπέροχη συνταγή για λαχταριστές, φρέσκιες ταλιατέλες με γαρίδες και αρωματικά που μπορεί να γίνει στο λεπτό και να αποτελέσει το τέλειο κυρίως γεύμα. Επίσης, ο τρόπος προετοιμασίας της είναι απολύτως υγιεινός και παρέχει βασικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Υλικά
10 γαρίδες καθαρισμένες
2 κλαδιά δεντρολίβανο
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
250γρ. πράσινες ταλιατέλες
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες.
2.Σε ανοικτή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι, χωρίς να καεί, και στη συνέχεια τις γαρίδες.
3.Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα, το ένα κλαδί δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι, και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
4.Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες ανακατεύοντας.
5.Σερβίρετε σε πιάτα, διακοσμώντας με λίγα φύλλα από το άλλο κλαδί του δεντρολίβανου