«Μεθυσμένος» δροσερός ανανάς
Αν σας αρέσει ο ανανάς με αυτήν την συνταγή θα τον λατρέψετε.
Υλικά
1 φρέσκος ανανάς
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι (Kirsch)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τον ανανά με ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε το «κρέας» του σε φέτες, απορρίπτοντας τον κεντρικό πυρήνα που είναι σκληρός.
2. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και περιχύστε τον με πέντε κουταλιές λικέρ. Βάλτε τον στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξουν και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ κερασιού.
4. Τοποθετήστε 1 ή 2 φέτες ανανά σε κάθε πιάτο και με ένα κουτάλι λίγη κρέμα από πάνω του.
5. Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και απολαύστε.