Άκης Πετρετζίκης: Poke bowl με ταρτάρ σολομού

Eύκολο και απολαυστικό.

Υλικά: Για το ρύζι ατμού
60 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
35 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
800 γρ. νερό
Για το ταρτάρ σολομού
300 γρ. φιλέτο σολομού
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για τη σύνθεση
2 καρότα
200 γρ. ντοματίνια
1 αβοκάντο
2 ραπανάκια
1 λάιμ
1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης