Το πιο εύκολο ορεκτικό είναι οι λαχταριστές μπουκίτσες μπέικον με αβγό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μία συνταγή γνωστή amuse bouche (μτφ. διασκέδαση για το στόμα, κοινώς και γευστικά φαγητά που σερβίρονται σε μία μπουκιά) είναι οι φωλίτσες μπέικον γεμισμένες με αβγό. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη να γίνει και θα σας αποζημιώσει απόλυτα.
Υλικά
4 αβγά
4 φέτες μπέικον
1/3 κούπας τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
1. Τηγανίστε τις φέτες μπέικον και πριν ετοιμαστεί βγάλτε τες από τη φωτιά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Βάλτε τα σε μία φόρμα που κάνετε cupcakes έτσι ώστε να γίνουν σαν μικρές στρογγυλές φωλιές.
4. Σπάστε ένα αβγό για κάθε φωλιά που έχετε φτιάξει και ρίξτε το μέσα.
5. Ρίξτε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.
6. Ψήστε το ταψί με τις φωλιές μπέικον για οκτώ λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλετε το αβγό σας.
7. Το σνακ σερβίρετε ζεστό.