Άκης Πετρετζίκης: Galette με φέτα και ντοματίνια
Eύκολο και απολαυστικό.
Υλικά: Για τη ζύμη
110 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
1/2 κ.γ. αλάτι
25 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
60 γρ. νερό
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
Για τη γέμιση
100 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φέτα
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για τα ντοματίνια
350 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com