Άκης Πετρετζίκης: Λαδένια
Αξίζει να τη δοκιμάσεις.
Υλικά: Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Για τη σύνθεση
100 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
700 γρ. ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. ξίδι
Για το σερβίρισμα
σπανάκι baby
ελαιόλαδο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com