Άκης Πετρετζίκης: Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, καραμελωμένα αμύγδαλα και πέστο δυόσμου
Απλά απολαυστική.
Yλικά: Για το πέστο δυόσμου
150 γρ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
70 γρ. κάσιους, ψημένα και αλατισμένα
πιπέρι
30 γρ. φύλλα δυόσμου
30 γρ. φύλλα βασιλικού
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα ψητά ροδάκινα
2 ροδάκινα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
150 γρ. σαλάτα mix
1 καρότο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com