Μαλακά μπισκότα σοκολάτας για το φθινόπωρο
Όχι πως χρειαζόμαστε ψύχρα και συννεφιά για να απολαύσουμε μερικά αφράτα, σοκολατένια μπισκότα, όπως και να το κάνουμε όμως, ο φθινοπωρινός καιρός ενδείκνυται για μια τέτοια λιχουδιά, συνοδευόμενη από ζεστό κακάο, καφέ ή τσάι. Πανεύκολα και γρήγορα στη προετοιμασία τους, θα σας κάνουν να μην αφήσετε ψίχουλο.
Υλικά
120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
1 βανίλια
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1.Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2.Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
3.Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάτε για 2-3 λεπτά.
4.Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε για λίγο στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
5.Προσθέτετε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι και χτυπάτε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι.
6.Βάζετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5-3 ώρες.
7.Βουτυρώνετε δύο λαμαρίνες και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C .
8.Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ρολάρετε στην άχνη.
9.Τις αραδιάζετε στη λαμαρίνα με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τις ψήνετε για 10 λεπτά. Όταν τα πιέζετε στη κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά και να βγουν τραγανά απ' έξω και μαλακά από μέσα.