Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες από τη διάσημη σεφ, Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Οι πατατοκεφτέδες είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή πολύ εύκολη για να φτιάξετε και να ευχαριστηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας σας. Δοκιμάστε τη άφοβα γιατί είναι εύκολη και ενδείκνυται για κάθε μαγείρισσα.
Υλικά
4 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 αβγό
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ασπράδια αβγού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σουσάμι
Τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Μαρουλόφυλλα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις πατάμε με ένα πιρούνι.
2. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και μετά το προσθέτουμε στις πατάτες.
3. Ανακατεύομε στο μείγμα, τα τυριά, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και το ζυμώνουμε το μείγμα.
4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε πρώτα από τα ασπράδια και μετά από το σουσάμι και τη φρυγανιά.
5. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για τέσσερα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
6. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
7. Τα τοποθετούμε πάνω στα μαρουλόφυλλα και τα σερβίρουμε.